Followers

Wednesday, November 30, 2011

Nail Painting

.Assalamualikum.
Homesick. Whole day dalam rumah buatkan manusia makin kreatif? Yetak? Kalau tak pun jangan kesahkan sangat sebab makan apple hijau rasa masam --''. Sebab nak beli bb sebijik ak sanggup tak outing sb bila outing ak melabur macam makan nasi tanpa henti. Bila da gemuk macam sekarang malas pula nak exercise. K memang tak ad kaitan dah --''. Kalau tak duduk dalam rumah aku pergi saloon kakak bila ad appoinment dengan customer yang nak buat rambut la ap la. Tapi ye la ak ni tamak dan penghadap duit nombor -000001 jadik kedekut nak share dengan orang. Dengan itu, ak buat home business where kawan-2 yg nak buat nail paint and cornrow bole straightly datang rumah je. Nak promote pun ye juga post ni. Haaa memang la duit tu hidop. Bapak ak tak penah cakap tapi saje nak sabit bapak dalam ni. Dia cakap tak ad duit bunuh diri jadi carilah duit. Bukan dia yg cakap sebenarnya. LOL, dah ap benda ni --''. K bawah ni kuku aku. Best tak? Tak best tak ap. Jangan tengok pejam mata main jauh sana. Muah sikit :*





P/S: ATTENTION, INI BUKAN TAMPALAN ATAU TEPEKKAN  SEMATA-2 TETAPI LEBIH KEPADA CONTENGAN DAN LUKISAN YEA. NO 

Tuesday, November 29, 2011

Gadis, Wanita dan Lelaki

.Assalamualaikum.
Just now aku tengok cerita Samarinda dekat tv3 tu tiba-2 emotional tengok laki bini tu gaduh where i dun think that apa yg si husband cakap dan buat tu betul. Memandangkan blog aku pun da berhabuk tak update so here is my new opinion. Aku rasa aku patut tulis dan bebelkan supaya aku tak stress. K annoy sgt kalau makin banyak aku membebel.


Perempuan dijadikan dari tulang rusuk kiri lelaki. Hati perempuan sangat kecil 
dan mudah terluka. Sebagai lelaki adalah menjadi kewajipan untuk menjaga 
dan merawat sesuatu kedukaan seorang perempuan. Sekiranya berlaku sesuatu kesulitan, bukanlah dengan cara berkasar untuk mengajari seorang perempuan, tetapi gunakanlah sepenuh kelembutan untuk mendidik dan mengingatinya tentang sesuatu perkara. Sekiranya pergaduhan dalam pernikahan, haruslah seorang lelaki mengingatkan dirinya tentang pengorbanan seorang isteri melayani permintaannya sehingga berjuang antara hidup dan mati melahirkan anak hasil daripada pernikahan itu.

p/s: ayat di atas adalah hasil nukilan aku. tak ad copy-2 k. tak main copycat copypig and whatever :)